Ingredience
500 g hovězí oháňky
3 morkové kosti
500 hovězí kližky
80 g čerstvého zázvoru
1 velká cibule
1 svitek skořice
5 hvězdiček badyánu
4 tobolky kardamomu
Rybí omáčka
Příprava
1. Oháňku, kližku a kosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vodu slijeme, maso a kosti omyjeme pod tekoucí vodou a znovu zalijeme studenou vodou. Tento proces zopakujeme ještě jednou. Přivedeme k varu, vodu slijeme, maso a kosti omyjeme a potřetí zalijeme studenou vodou. Díky těmto úkonům nam vznikne čistý vývar.
2. Cibuli rozpůlíme a zázvor mírně naklepeme paličkou na maso. Cibuli a zázvor spolu s kořením opečeme na sucho na pánvi.
3. Opečenou cibuli, zázvor a koření přidáme k masu a na mírném plameni táhneme alespoň 5 hodin.
4. Na závěr vývar osolíme a dochutíme rybí omáčkou.
Ingredience k podávání
500 g hovězí falešné svíčkové nebo plece
Rýžové nudle
4 jarní cibulky
2 červené cibule
svazek koriandru
mungo klíčky
3 chilli papričky
1 citron
Příprava
1. Nudle ponoříme na 1 hodinu do studené vody. Maso nakrájíme na co nejtenčí plátky.
2. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, červenou cibuli na plátky, chilli papričky na drobno. Koriandr a mungo klíčky důkladně omyjeme. Citron nakrájíme na klínky. Na talíř stranou dáme nasekanou chilli papričku a citrony.
3. Do misky vložime nabobtnané nudle, na nudle poklademe nakrájené syrové maso. Na maso dáme nakrájenou jarní cibulku, červenou cibuli, posekaný koriandr a mungo klíčky. To celé zalijeme vroucím vývarem.
4. Každý si dle chuti přidá chilli papričku a zakápne citronem. Podáváme horké.