Udon nudle s kuřecím masem a zeleninou

udon noodles with chicken peppers japanese cuisine

Udon nudle s kuřecím masem

Ingredience (2 porce)

  • 200 g nudle udon
  • 0,25 šálek sojová omáčka
  • 2 lžíce rýžový ocet
  • 1 lžíce omáčka hoisin
  • 1 lžíce sezamový olej
  • 2 lžíce voda
  • 300 g kuřecí maso
  • 1 ks paprika žlutá nebo červená
  • 0,5 ks zázvor čerstvý o velikosti 1 palce
  • 1,5 lžíce bazalka čerstvá nasekaná
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 ks jarní cibulka nasekaná
  • 1 lžíce sezamová semínka

Příprava

  1. Nejprve si uvařte udon nudle podle návodu.
  2. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku.
  3. Zahřejte pánev na středně vysokou teplotu a nalijte na ni sezamový olej a do něj vložte kuřecí nebo krůtí maso. Nechte chvíli provařit a přidejte nakrájené papriky, zázvor a případně i chilli, pokud máte rádi pálivé. Vařte další 2-3 minuty.
  4. Pomalu přilijte směs omáček s bazalkou. Směs nechte vařit dalších 3-5 minut, dokud omáčka neobalí maso se zeleninou.
  5. Smíchejte uvařené nudle a odstavte směs z ohně. Přidejte jarní cibulku a sezamová semínka a můžete podávat
error: Přeji vám hezký den.