Kategorie
-
Trvanlivé potraviny
- Rýžové produkty
- Omáčky
- Oleje
- Octy
- Instantní nudle
- Nudle k vaření
- Tofu a Sójové výrobky
- Pasty
- Bujóny
- Koření
- Mouky a Směsi
- Polévkové směsi
- Mořské řasy
- Nakládaná zelenina a ovoce
- Sušené houby
- Semena a obiloviny
- Kokosové produkty
- Čerstvé potraviny
- Mražené potraviny
- Sladkosti a slané
- Sušené ovoce a ořechy
- Nápoje
- Domov a zábava
- Vše na sushi
- Výhodné sety
Galanga červená (Galgán) balení 90g - 100g
Galanga červená (Galgán)
Charakteristika: Chuťově se galgán podobá zázvoru, je však aromatičtější a méně peprný. Barva oddenků galgánu je žlutošedá, z oddenku vyrůstají růžově až červeně zbarvené tužší postranní výhonky. Oproti zázvoru je subtilnější s hrubším, členitějším povrchem. Čerstvý galgán má výraznou chuť I aroma podobné zázvoru, přI delším skladování získává jemnější, až skořicově nasládlý podtón. Postupem času dřevnatí, ale vydrží dlouho uskladněný (mění se pouze chuť). Skladuje se nejlépe v mikrotenovém sáčku v chladničce, kde vydrží 2–3 týdny. Využití: Galgán se hojně využívá na dálném východě. Je to nejoblíbenější koření především v thajsku a indonésii. Používá se do polévek a zeleninových pokrmů, ale také ke kuřecímu a jehněčímu masu, do omáček z kokosového mléka a k mořským plodům. Čerstvý galgán se loupe podobně jako zázvor a poté se strouhá nebo krájí na tenké plátky čI jemné hranolky o velikosti sirky (julienne). Můžete vyzkoušet: - pečené kuře s citronovou trávou, galgánem a limetovými listy - thajské nudle s vepřovým masem, galgánem a kokosovým mlékem - ostrý kuřecí vývar s galgánem, chilli, houbami a krevetami - mušle s chilli papričkami, galgánem a bílým vínem - kuře s krémovou omáčkou ze smetany a galgánu

Galanga červená (Galgán)